Novosti
BMW ostaje veran zadnjem pogonu
Postavljeno: 15.05.2019.

BMW je izgubio brojne obožavaoce kada je pre nekoliko godina lansirao prve modele sa pogonom na prednjoj osovini.

 

U međuvremenu je jedan od glavnih aduta bavarskog proizvođača M5 sa zadnjeg pogona prešao na pogon na sva četiri točka, ali sa xDrive sistemom koji nudi opciju da se sva snaga šalje na zadnju osovinu.

Međutim, kada je u pitanju najpopularniji model visokih performansi M3, on će ostati veran svojoj tradiciji na kojoj je BMW i izgradio svoje ime u tom segmentu. 

Osim zadnjeg pogona, nova generacija M3 će imati i manuelni menjač, ali će naravno imati i verziju sa xDrive pogonom.

U BMW veruju da je AWD pogon mnogo pogodniji za srednje i velike modele koji se voze tokom cele godine, dok manji i "jeftiniji" M modeli kao što su M2, M3 i M4, koje vlasnici uglavnom čuvaju u garaži za vikend i lepo vreme 4x4 nije neophodan, štaviše nepotreban je.

To znači da će BMW ostati veran pogonu na zadnjoj osovini dok će istovremeno prigrliti i xDrive u M odeljenju.

Iz BMW najavljuju i novi CS model, koji ne mora nužno biti kupe, pa nije nemoguće da se jednog dana pojavi M3 CS ili čak SUV sa ovim sufiksom.

Dodatni korak je povratak CSL, za koji u Minhenu tvrde da je "najčistiji oblik M koji je moguće dostići pod tom oznakom".

Ime još nije određeno, ali ako BMW zaista planira povratak Coupe Sport Leichtbau modela, prvi kandidat koji bi mogao da profitira od njega je M2.

Čelnici BMW u međuvremenu odbacuju mogućnost M verzije Serije 1 i X2, a teško je očekivati i Z4 M jer bi bilo teško smestiti veliki motor u sportski roadster.

Izvor: B92

MARKETING