Novosti
Nikolić: Drumska mafija ponovo na putevima, podmeću predmete kako bi izazvali nesreće
Postavljeno: 05.08.2020.
Generalni sekretar AMSS Milan Nikolić izjavio je danas da će takozvana "drumska mafija" pokušati da iskoristi sezonu letnjih odmora i putovanja i upozorio da se na putevima namerno podmeću predmeti kako bi se izazvala nesreća.


On je za televiziju Prva objasnio da se predmeti postavljaju tako da neko naleti, a zatim se ti što su predmet postavili pojavljuju "kao neko ko rešava problem" i upozorio da takva lažna pomoć na putu zatim vozilo i vozača odvozi u servis kako bi naplatili stvarne ili fiktivne troškove kvara.
 
"To su različite metode, razrađene godinama. To su posipanje ulja, bušenje hladnjaka na benzinskim stanicama i u zaustavnim trakama. Koriste se i metalnim predmetima koji bi izbušili pneumatike, bave se i podizanjem tzv. češljeva sa nadvožnjaka", rekao je on.
 
Prema njegovim rečima, vozači koji se kreću autoputem brzinom od 120 kilometara na sat ne mogu da reaguju ni preko dana, a kamoli noću kada naiđu na takve prepreke na putu, kao i da vozačima to ne izgleda kao prevara i da su najčešće zadovoljni što su preživeli i oni i saputnici.
 
"Vozač tu iznenadnu pomoć doživi kao sreću u nesreći, pomoć prihvati ne sluteći da se radi o isplaniranom krivičnom delu. Odvoze ga u servis gde mu prijavljuju razne kvarove po enormnim cenama", kazao je Nikolić i dodao da vozači shvate da je prevara tek kada čuju za cenu otklanjanja kvara.
 
Kako kaže, prevaranti tada zauzmu drugi stav i traže od 300 do 500 evra jer su obavili šlepanje i dijagnostiku.
 
Naveo je da je reč o uigranoj prevari koja se događa godinama, ali i u zemljama regiona i preporučio vozačima da se, ukoliko se nađu u takvoj situaciji, obrate policiji ili AMSS.
 
"Ne samo oni koji su u zamci, nego i oni koji primete da se nešto čudno dešava na autoputu neka pozovu AMSS", napomenuo je Nikolić i dodao da su žrtve više stranci nego građani Srbije, budući da se oni lakše snađu u takvim situacijama.
Autor: Tanjug
MARKETING