Novosti
REGISTARSKIM TABLICAMA IZ 2011. GODINE ISTIČE „ROK TRAJANjA“
Postavljeno: 21.08.2019.Svi vozači motornih i priključnih vozila u Srbiji, koji su registarske tablice uzeli 2011. godine, od prvog dana naredne godine moraju imati nove, odnosno menjati postojeće.

Naime, član 55 Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila propisuje da se registarska tablica menja novom kada protekne devet godina od dana njenog izdavanja, kada se izgubi, ukrade ili bude uništena ili kad usled dotrajalosti ili oštećenja postane neupotrebljiva.

No, i oni vozači koji imaju „cele” registarske tablice, a koje su stariji od devet godina, moraju do kraja ove ili na početku naredne godine da ih zamene novim. To će im doneti dodatne troškove od oko 4.000 dinara. Naime, treba da Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca uplate 1.093 dinara za izradu novih registarskih tablica, zatim 1.097 dinara na ime takse Ministarstvu unutrašnjih poslova, zatim 1.314 dinara za izdavanje nove saobraćajne dozvole i 440 dinara za novu registracionu nalepnicu. Kada se sve to sabere, dođe se do zbira od 3.944 dinara.

Dnevnik

MARKETING